Cocktail-paring: Ikan Pindang Kuning mét een Ambon Collins van Bobby’s Gin
Fans van Bobby’s Gin opgelet: de Schiedamse gin met Indonesische roots is er in een nieuwe variant. De Pinang Raci Spice Blend no.1 draait helemaal om de warme, aromatische en frisse specerijen van het Molukse eiland Ambon. Chef Perry de Man (eigenaar van ‘De Toko’ in Rotterdam) maakte er een toffe cocktail-pairing mee. Zijn recept voor Ikan Pindang Kuning (vis in een gele boemboe met frisse limoen) past perfect bij Bobby’s Amber Collins cocktail.
Chef Perry de Man stopte daarvoor de kruiden uit Bobby’s Pinang Raci – namelijk kurkuma, daun salam en galangal – in de boemboe. Het levert een fris gerecht op, dat lekker is met rijst. De bijpassende Ambon Collins cocktail is een eigenwijze variant op de Tom Collins. Selamat makan!
Voor de ikan pindang kuning
Draai de boemboe in een keukenmachine of een vijzel fijn.
Bak de boemboe zachtjes in de olie tot deze gaar is. Snijd de sereh en laos in stukken en voeg bij de boemboe, voeg vervolgens de limoen en salaam blaadjes toe. Laat meebakken.
Snijd de groene peper in ringen en voeg deze ook toe met het water en limoensap. Voeg zoveel water toe tot alles mooi onder staat. Voeg de vis hier bij en laat mee stoven tot de vis net gaar is. Naar smaak zout en suiker toevoegen. Serveren met witte rijst en een partje limoen.
Voor de Ambon Collins
Schenk Bobby’s Gin Pinang Ranci in een highball glas gevuld met ijs. Voeg citroensap en de suikersiroop toe en top met je favoriete sodawater. Roer voorzichtig met een barspoon en garneer met een schijfje citroen.
Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend no.1 is nú te koop.