IJssandwich met speculaas uit ‘De Nieuwe Winterkeuken’
Een ijssandwich is de ultieme verwennerij en van deze versie gaan we deze winter nog veel plezier hebben. Colette Dike (Fooddeco) bedacht ‘m voor haar nieuwe boek ‘De Nieuwe Winterkeuken’. Briljant: je maakt ‘m met speculaasjes.
De koude dagen treed je dapper tegemoet met het heerlijke kookboek ‘De Nieuwe Winterkeuken’ van Colette Dike (Fooddeco). Met recepten voor 50 winterse gerechten met groenten in de hoofdrol die ook nog eens 100% Insta-worthy zijn.
Colette: “Speculaasjes zijn toch wel echt de koekjes van dit seizoen. Deze ijssandwiches zijn het ultieme comfortfood door het knapperige en romige effect. Serveer het basisrecept (tot en met het pureren) ook eens als milkshake of als smoothie bij het ontbijt.”
IJssandwich met speculaas
1. Meng in een keukenmachine of blender de in plakjes bevroren banaan samen met de amandelmelk, het vanillearoma en de kaneel tot een egale massa. Schraap tussendoor wat tegen de zijkanten van de kom zit met een spatel naar beneden. Zorg dat alles goed gemengd is. Proef en voeg naar smaak extra vanillearoma en/of kaneel toe.
Je kan dit romige ijs nu al eten, maar als je de sandwiches wilt maken, moet het ijs eerst wat steviger worden. Schep daarom het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en zet het ijs minimaal 3 uur in de diepvries, zodat je ijs stevig wordt en makkelijk in plakken te snijden is.
2. Snijd het ijs in tien plakken. Leg een plak ijs tussen twee speculaasjes en bind er met een feestelijk touwtje een strik omheen. Strooi er eventueel wat amandelschaafsel overheen.
3. Serveer meteen of bewaar zonder de speculaasjes in de diepvries.
De Nieuwe Winterkeuken van Colette Dike (Kosmos Uitgevers) is nu te koop voor € 18,50.