IJs van overrijpe bananen (oftewel: bananenijs met maar 1 ingrediënt!)
Verbeter de wereld, start in je eigen keuken: dat is de missie in ‘Eet goed’, het nieuwe kookboek van Johan Rockström. Met de recepten in het boek maak je gerechten die niet alleen duurzaam zijn, maar ook gezond en lekker. Zoals dit bananenijs dat je maakt met maar 1 ingrediënt. Juistem: overrijpe bananen.
Het boek bevat naast 60 recepten ook tips voor het besparen van voedsel en geeft je tips voor een gezond en uitgebalanceerd eetpatroon.
Johan: “Van bananen die je eigenlijk wilt weggooien kun je heerlijk ijs maken! De truc is om te mixen en te mixen en nog een beetje te mixen. Alles om maar lucht in het ijs te krijgen.
Met een goed geweten ijs eten voor ontbijt? Ja, de banaan is een voedzame en vezelrijke vrucht die door bevriezing in gezond ijs kan veranderen. Het lijkt wel toverij!”
IJs van overrijpe bananen
Pel de bananen. Snijd of breek ze in kleine stukjes. Vries ze minimaal 4 uur in, bij voorkeur langer.
Mix de bananen enkele minuten tot je een zacht en luchtig ijs hebt; het is perfect als het echt licht begint te worden.
Voeg eventueel een van onderstaande smaken toe. Serveer direct of vul er een vorm mee om in de vriezer te zetten. Bananenijs uit de diepvries moet je ca. 20 minuten bij kamertemperatuur ontdooien voordat je het kunt serveren. Voeg een van onderstaande toppings toe.
Toevoegen en variëren
- Om de smaak te variëren kun je eens proberen kardemompoeder of wat sinaasappelrasp en -sap toe te voegen
- Probeer eens een topping van in honing geroosterde noten of geraspte chocolade
Eet goed – 60 heerlijke recepten met gezonde, duurzame ingrediënten – van Johan Rockström ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 24,99.
Meer ijs recepten:
- Culy Italia: recept voor rozemarijnijs
- Zelf basilicum ijs maken
- Culy Homemade: amaretto sour-ijs met kersen