Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Recepten Gisteren
Leestijd: 2 minuten

Het ‘Hyperfixatie miso-ei’ van Veggilaine (verslavend lekker!)

Ghislaine Voogd ken je waarschijnlijk als Veggilaine. De vegetarische keukenprinses van Nederland deelt op haar socials allerlei recepten én de beste tips voor de lekkerste hotspots om vegetarische treats te scoren. De recepten van Ghislaine zijn toegankelijk, creatief en vooral heel erg lekker. Onlangs bracht ze een kookboek genaamd ‘Veggilaine’ uit. Dit recept voor haar ‘hyperfixatie miso-ei’ heeft ze weten te ontfutselen bij haar vriend.

Veggilaine over dit recept

Ghislaine’s vriend Daan maakt volgens haar de allerlekkerste eitjes. “Ik heb dit recept bij hem ontfutseld en het met zijn toestemming gedeeld op Instagram. Het gevolg? Een grote groep volgers die er net zo verslaafd aan is geraakt als ik. Aan de hand van de tijd en moeite die het kost om dit te maken zou je nooit verwachten dat iets zo lekker kan zijn. Een hulde aan de combinatie van miso, ei en boter, maar ook zeker hulde aan mijn (veggi) Daan!”

De verschillende soorten miso op een rijtje en welke je het beste wanneer kunt gebruiken

Hyperfixatie miso-ei recept van Veggilaine
Veggilaine

Hyperfixatie miso-ei maken: het recept van Veggilaine

  1. Verhit 1 eetlepel boter met de miso in een koekenpan met antiaanbaklaag. Het helpt om de miso even los te kloppen met 1 theelepel warm water zodat deze beter mengt met de boter.
  2. Bak de bosui 3 minuten in de boter op middellaag vuur.
  3. Haal de gebakken bosui uit de pan en verhit in dezelfde pan nog 1 eetlepel boter op middelhoog vuur.
  4. Schenk het losgeklopte ei in de pan en zet het vuur uit. Scramble de eieren voorzichtig door een spatel over de bodem van de pan te bewegen, van boven naar onder en van links naar rechts. Doe dit heel rustig, je wilt dat het ei één geheel blijft. Herhaal dit een paar keer, tot je ei nog een beetje nat is maar stevig genoeg om het als geheel uit de pan te halen.
  5. Serveer met de miso-bosui, het sesamzaad, de chili-olie en wat geroosterd (zuurdesem)brood.
Veggilaine kookboek
Unieboek

Veggilaine – meer dan 60 succesrecepten van een levenslange vegetariër- (Spectrum) is nu te koop.

Meer recepten met ei:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.