Huevos rancheros (een stevig Mexicaans eiergerecht)
Een heerlijk gerecht voor stevige ontbijters, of als lunch of diner: huevos rancheros. Dit lekkere Mexicaanse eiergerecht komt uit het heerlijke kookboek Een Amerikaanse in Parijs.
Rooster het komijnzaad 4 minuten in een droge koekenpan op laag vuur. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe, dan de ui en het zout, en bak alles nog eens 4 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles 10 minuten sudderen.
Verwarm in een andere pan de bonen met 1 eetlepel olijfolie en zet dit even weg.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm in een hapjespan op halfhoog vuur de laatste eetlepel olijfolie. Breek de eieren boven de pan. Bak ze 3 minuten, doe de deksel op de pan en laat ze nog 1 minuut bakken.
Bestrooi, terwijl de eieren bakken, de tortilla’s met de geraspte kaas en gratineer ze 2 tot 3 minuten in de oven.
Neem de tortilla’s uit de oven, verdeel ze over de vier borden of leg ze op één groot bord, en schep op elke tortilla een ei. Garneer met een beetje tomatensaus, de bonen, een royale lepel guacamole, de gehakte koriander en tot slot de kwarten limoen.
Serveer de tortilla’s warm en geef de rest van de guacamole, de salsa en de hot sauce er apart bij.
In Een Amerikaanse in Parijs deelt Carrie Solomon 80 typische Amerikaanse recepten, zoals pancakes en burgers, maar ook clam chowder en broccolisoep met bier en cheddar. Het boek is nu te koop in de (digitale) boekhandel voor € 22,50.