Culy Homemade: broodje hotdog met bacon en paprika uit ‘The Chef Show’
Soms gaat er niks boven een broodje hotdog en we moeten bekennen dat we er behoorlijk van in de ban raakten na een aflevering van de Netflix-serie The Chef Show. Daarin maakt chef Roy Choi samen met regisseur Jon Favreau zijn befaamde ‘L.A. Dirty Dog’. Oftewel: hotdogs met bacon en paprika, zoals je die aantreft bij food trucks in Los Angeles.
Het schijnt dat de inwoners van Los Angeles zo’n broodje hotdog met bacon en paprika bij voorkeur eten na het uitgaan, als alle restaurants al zijn gesloten, maar de food trucks nog keihard aan het koken zijn.
Voor dit recept raden we je aan om te zoeken naar worsten van goede kwaliteit (wij gebruikten de wild-zwijn worsten met IJbier van Wild van Wild: súpelerkker!). En als het lukt, doe dan hetzelfde voor de hotdogbroodjes. Kun je die niet vinden, dan kun je er eventueel witte puntjes voor gebruiken.
Recept: broodje hotdog met bacon en paprika
- Besmeer de hotdogbroodjes aan de binnenkant met de zachte boter, klap ze voorzichtig open en bak ze in een droge koekenpan aan de beboterde kant tot ze beginnen te bruinen. Draai ze om en laat ze aan de andere kant ook nog kort bakken. Leg opzij.
- Bak de bacon in een ruime koekenpan tot ‘ie goudbruin en knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe daarna de paprika en ui in het baconvet en laat ze bakken tot ze mooi zacht en zoet zijn.
- Bak ondertussen ook de worsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Plaats de worsten in de hotdogbroodjes en leg er een plakje van de bacon naast. Verdeel er wat van de mayonaise over en schep er de paprika en ui op. Maak af met wat ketchup en mosterd naar smaak.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram/Instastories! Tag @culynl en gebruik #culyhomemade. Vinden we leuk.
Meer hotdog recepten:
- Culy Homemade: choripan (de Argentijnse hotdog met chimichurri)
- Culy Homemade: vegan hotdog (met de Beyond Sausage)
- Jappie Dog: de Japanse hotdog van topchef Robert Kranenborg