Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze (Wereld)keuken 20 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: hot chicken wings (lekkere snack voor het EK!)

De Amerikaanse stad Nashville staat bekend als de geboorteplaats van countrymuziek, maar Culy’s Ogechi associeert de plek vooral met zijn Nashville hot chicken. Gefrituurde kip, oranjerood gekleurd door een pittige saus, die we speciaal voor het EK hebben omgetoverd tot de lekkerste hot chicken wings!

Het ziet er bijna intimiderend uit, die vurige kleur van de kip. Dat komt door de swicy (sweet & spicy) saus waar we de hot chicken wings in onderdompelen. Gelukkig heb je de pittigheid compleet zelf in de hand. En kun je minder, maar vooral ook méér toevoegen naar smaak.

Waar komt die pit dan vandaan? In het recept gebruiken we twee ingrediënten die de hot chicken wings lekker pittig maken. Daarvan is cayennepeper de belangrijkste, want deze peper voegt ook aroma toe aan de kip. Daarnaast gebruiken we een hot sauce. Die moet een basis hebben van azijn, tabasco bijvoorbeeld. Wil je ‘m helemaal authentiek, zoals de echte Nashville hot chicken? Kies van voor Frank’s Red Hot, die kun je tegenwoordig vinden bij Albert Heijn!

Some like it hot: welke hot sauce eet je waar bij?

Chicken hot wings / nashville hot chicken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Culy’s hot chicken wings (Nashville hot chicken)

  1. Doe de kip in een grote kom en voeg zwarte peper en zout toe samen met het knoflookpoeder. Meng goed met elkaar. Laat 3 uur marineren in de koelkast, deze stap is optioneel.
  2. Klop de eieren los in een andere grote kom. Voeg hier de karnemelk aan toe. Doe ook de hot sauce erbij en meng het geheel goed met elkaar. Voeg de kip toe aan de natte marinade en laat nog eens minimaal 8 uur marineren. Zo krijg je heerlijk malse hot chicken wings.
  3. Meng in een grote kom bloem met zout, zwarte peper en cayennepeper en doe er ook een schep van de natte marinade bij. Zo krijg je klontjes in de bloem die aan de kip blijven plakken, en dat resulteert in een extra lekkere krokante laag.
  4. Zet een frituurpan aan of verhit olie in een pan tot 175 graden.
  5. Haal de kip uit de marinade en voeg toe aan de bloem en bedek de kip helemaal met de bloem. Schud eventueel extra bloem af van de kip en frituur vervolgens de hot chicken wings zo’n 10 minuten, of tot ze goudbruin gaar zijn. Laat de kip uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snuf zout.
  6. Maak ondertussen de saus. Doe hiervoor alle ingrediënten in een steelpan en verhit op middelhoog vuur tot de saus kookt. Verlaag het vuur naar zacht en laat 2 minuten rustig pruttelen, tot de suiker is gesmolten.
  7. Bestrijk de hot chicken wings met een kwastje met de saus, of voeg toe aan een grote kom en schep de hot chicken wings om, zodat ze allemaal zijn bedekt. Serveer met plakjes augurk.

Oranje drankjes om mee te juichen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.