Culy Homemade: honey butter toast (de allerbeste zoete toast ooit!)
Van deze zoete en boterige toast zul je echt gaan watertanden. Honey butter toast is een dikke plak zoet brood, doordrongen met boter en honing. Uit de oven is ‘ie superkrokant met een zachte en fluffy binnenkant. Ja ja, dit wil je!
Culy’s Ogechi at honey butter toast voor het eerst bij de Frans-Japanse bakkerij, Arôme Bakery, in Londen. Sindsdien keert ze er iedere keer naar terug zodra ze weer in de Britse hoofdstad is, om zo haar eeuwige cravings te stillen. Maar na heel wat uitzoeken hebben we een foolproof recept om ook zelf deze honey butter toast te maken. A-ma-zing!
Een belangrijke stap is het gebruik van lichtbruine basterdsuiker. Hierdoor krijg je die heerlijk crispy korst én overheerst de smaak van de honing niet. Lijkt je dit allemaal te zoet? Kies dan niet voor shokupan (Japans melkbrood) of brioche bij het maken van de honey butter toast, want deze broden zijn al zoet van zichzelf. Maar kies voor wit casinobrood.
Zelf honey butter toast maken
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de zachte boter samen met suiker tot een luchtig geheel in een kom. Dit kun je doen met een garde, maar ook met een lepel. Maak je meer dan twee sneetjes toast? Dan raden we aan de handmixer te gebruiken.
- Voeg de honing samen met een snuf zout toe aan de geklopte boter en roer tot alles goed is gemengd.
- Snijd het brood in mooie, dikke vierkante plakken. Zorg ook dat de korsten verwijderd zijn.
- Smeer beide broden helemaal in met het honing-botermengsel. Neem ook de zijkanten mee, zodat de gehele toast lekker krokant wordt in de oven.
- Plaats de plakken brood in de oven en bak 20 tot 25 minuten. Draai halverwege om, zodat beide kanten krokant worden in de oven.
- Laat de honey butter toast 10 minuten afkoelen, de suiker is namelijk ontzettend heet. Door het afkoelen zal ook de korst uitharden.
https://vm.tiktok.com/ZIJnmF6XB/
Nog meer lekkere recepten met brood:
- Culy Homemade: Bostock (amandelcroissant meets wentelteefje)
- Culy Homemade: wentelteefjes uit de oven met crunchy cornflakes-topping
- Culy Homemade: torrija (fantastische Spaanse wentelteefjes met kokosroom)