Homemade appelmoes: de lekkerste!
Appelmoes uit een potje smaakt best prima? Dan heb je ons recept nog niet geproefd! Varieer eventueel met extra ingrediënten als fijngesneden stukjes (gedroogde) abrikozen, pruimen, verse peren, rabarber of rozijntjes, of bak een klein stukje gember mee.
Schil de appels, haal het klokhuis eruit (met een appelboor) en snijd in dobbelsteentjes. Onthoud hierbij: hoe groter de stukjes, hoe dikker de moes wordt.
Zet een pan op middehoogvuur en verwarm hierin de boter. Voeg wanneer de boter begint te bruisen de appel toe, samen met het kaneelstokje, en bak mooi aan. Zorg ervoor dat alle stukjes de boter aanraken. Breek eventueel voor het gemak het kaneelstokje in tweeën.
Bak nog een paar minuutjes de suiker mee en zorg dat zoveel mogelijk van de stukjes bedekt zijn. Blus vervolgens af met het water en zet het deksel op de pan.
Laat een kwartiertje tot een half uur stoven, afhankelijk van hoe dik je de appelmoes wilt hebben.
Tip: wil je extra (gedroogde) vruchten toevoegen? Voeg deze dan samen met de suiker toe en kook mee.