Vrijdagavond snack alert: homemade aardappelchips
Dit heerlijke recept komt uit het boek Chips. Een boek vol recepten om zelf chips en snackjes te maken van groente en fruit, uitgegeven door uitgeverij Becht.
Was de aardappels en wrijf ze droog. Je kunt ze schillen of niet. Snijd ze met de mandoline in dunne schijfjes van ongeveer 1 mm dik. Spoel de schijfjes in water net zo lang totdat het water helder blijft. Zet opzij in koud water.
Verhit de olie in een frituurpan tot 160 °C of in een grote steelpan. In deze laatste is de juiste temperatuur bereikt als je er een proefschijfje in laat glijden en er luchtbelletjes omheen ontstaan.
Laat nu de aardappelschijfjes goed uitdruipen en droog ze zorgvuldig af tussen twee theedoeken.
Doe een kleine hoeveelheid van de schijfjes in de olie en schud ze zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken. Bak ze totdat ze de juiste kleur hebben. De chips moeten droog en goudbruin zijn.
Op smaak brengen:
Leg de chips op keukenpapier en bestrooi ze direct met zout. Herhaal vervolgens de hele handeling met de rest van de aardappelschijfjes.
Bewaartip:
Eet de chips snel op. Je kunt ze maximaal twee dagen bewaren in een goedgesloten zak of blik.