Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 5 nov 2024
Leestijd: 2 minuten

Broodje caesarsalade met boerenkool, krokante kipschnitzel en parmezaan

In het Amerikaanse Philly weten ze hoe ze een goed broodje (‘hoagie’) moeten bouwen. Op TikTok is deze hoagie met boerenkool-caesarsalade en krokante kipschnitzel razend populair, en als je ‘t ons vraagt, is het dé kipsandwich voor de herfst.

Wat is een hoagie?

Een hoagie, zoals ze die noemen in de Amerikaanse stad Philadelphia, is een goed gevulde langwerpige sandwich. De hoagie krijgt sinds kort een hoop aandacht door broodjeswinkel Liberty Kitchen in Philadelphia. Daar staat namelijk een exemplaar met ‘kale caesar chicken cutlet’ op het menu. Ofwel: een broodje krokante kip met een caesarsalade met boerenkool.

We kunnen de hype begrijpen, want ook wij willen dat broodje proberen, en wel nu. Helaas zijn hoagie rolls niet te verkrijgen in Nederland, dus kiezen we hier voor een ciabatta. Zo’n goedgevuld broodje kan trouwens prima door voor een avondmaaltijd, zeker als je er nog wat extra van de boerenkool-caesarsalade naast serveert.

Wat is een Philly cheesesteak (en waar haal je de lekkerste)?

Hoagie | Broodje boerenkool-caesarsalade met krokante kip
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Boerenkool in je caesarsalade

Boerenkool is een fantastische groente waar we volop gebruik van willen (en moeten!) maken tijdens de herfst- en wintermaanden. Bijvoorbeeld met boerenkool chips of deze mac ‘n cheese met boerenkool.Dat geldt ook voor deze makkelijke hoagie, waar ‘ie de rockster is van het broodje. Want de boerenkool-caesarsalade is een geweldige vondst.

Boerenkool is een stugge groente. Het is daarom belangrijk om de kool te masseren met zout, hierdoor wordt ‘ie zacht en kun je ‘m goed rauw eten.

Boerenkool masseren: waarom (en hoe) doe je dat?

Hoagie | Broodje boerenkool-caesarsalade met krokante kip
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Broodje caesarsalade met boerenkool, krokante kipschnitzel en parmezaan

  1. Doe de gesneden boerenkool in een kom. Voeg de olie en het zout toe en masseer de boerenkool. Hierdoor wordt de boerenkool goed zacht.
  2. Meng de caesardressing en Parmezaanse kaas door de boerenkool. Zet de boerenkool-caesarsalade opzij en ga verder met de hoagie.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en verhit olie in de pan. Bak de kipschnitzels gaar, krokant en goudbruin in de pan.
  4. Snijd het brood doormidden en besmeer met caesardressing. Beleg de hoagie met de boerenkool-caesarsalade en de kipschnitzel. Rasp extra Parmezaanse kaas over het broodje en serveer direct.

Nog meer lekkere broodjes:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.