Culy Homemade: high tea sandwiches met gerookte zalm en venkel
Finger sandwiches zijn altijd superleuke high tea-hapjes. Dus organiseer je binnenkort een afternoon tea of high tea? Dan wil je deze high tea sandwiches met gerookte zalm zeker serveren.
Deze finger sandwiches met gerookte zalm zijn ontzettend makkelijk om te maken, je kunt ze zelfs goed van tevoren maken. Daās ideaal als je druk bezig bent met het organiseren van een high tea.
Om de high tea sandwiches een toffe twist te geven, voegen we voor extra smaak en textuur ingelegde venkel toe. De venkel brengen we op smaak met dille, die ook in de roomkaas gaat samen met peterselie, bieslook en een scheutje citroensap. In deze sandwiches zitten dus alle smaakmakers die perfect samengaan met gerookte zalm. Lekker!
Nog meer ideeĆ«n nodig voor zoān high tea? Kijk dan eens naar onze guide met onze favoriete recepten om te serveren tijdens de high tea.
Dit kun je allemaal met een theezeefje ā en dat is meer dan je denkt
Zelf high tea finger sandwiches maken
- Begin met het inmaken van de venkel. Doe het water, zout en suiker in een sauspannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur zodra het zout en de suiker zijn gesmolten.
- Roer dan de azijn door het water. Stop de venkel, dille, kardemom, zwarte peperkorrels en mosterdzaadjes in de schone weckpot. Giet de vloeistof erbij en maak de pot dicht. Laat afkoelen voordat je de venkel gebruikt voor de sandwiches. Deze stap kun je ook een dag van tevoren doen.
- Meng de roomkaas met de fijngehakte dille, peterselie, bieslook, zwarte peper, zout en het citroensap.
- Besmeer 4 sandwiches met roomkaas. Leg vervolgens een plakje gerookte zalm erop. Maak af met de ingelegde venkel en leg op ieder broodje nog een snee brood.
- Druk de finger sandwiches goed aan en snijd vervolgens de korsten eraf. Snijd daarna de sandwiches in 3 stukken.
- Serveer de high tea sandwiches op een mooie schaal.
Nog meer recepten voor een afternoon tea:
- Culy Homemade: wortelscones met gesuikerde wortels en sinaasappelroomkaas
- Profiteroles met chocoladesaus en olijfolie van Lynn van de Vorst
- Culy Homemade: Japanse fruit sando (sandwich met slagroom en fruit)