Hét recept voor de ultieme appel-kruimeltaart
Nog steeds op zoek naar hét recept voor klassieke appel-kruimeltaart? Wij hebben hem gevonden! En wel op de fijne blog Carolinesblog.
Deze zacht-zoete taart met crunchy kruimellaag is hét succesrecept voor elke verjaardag of feestje. Laat je vooral niet afschrikken door de fikse lijst ingrediënten want het uiteindelijke resultaat wordt dik beloond. Alleen al om de heerlijke geur die uit de oven komt raden we je aan deze taart te maken!
Stap 1: rozijnen wellen
De dag voor je de taart gaat bakken wel je de rozijnen in de calvados, ongeveer 24 uur.
Stap 2: het deeg
Om het deeg te maken zeef je het zelfrijzend bakmeel boven een kom en voeg je de basterdsuiker en het zout toe. Voeg de blokjes boter toe en wrijf ze met je vingers door de bloem. Voeg 2 tot 3 eetlepels ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Doe het deeg in plasticfolie en zet het minstens een half uur weg in de koelkast.
Stap 3: de kruimellaag
Meng de bloem, suiker en kaneel door elkaar en wrijf de boter er met je vingers door tot je een kruimelig deeg hebt. Roer de amandelstukjes erdoor en zet tot gebruik in de koelkast.
Stap 4: de vulling
Laat de gewelde rozijnen uitlekken en dep ze goed droog met wat keukenpapier. Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd ze in kwarten en in dunne schijfjes. Meng de appelschijfjes met de rozijnen, custard, suiker, het vanille extract, de geraspte sinaasappelschil en het citroensap. Als je appels nog wat vochtig zijn kun je ze even laten uitlekken in een vergiet.
Stap 5: in de oven!
Verwarm de oven voor op 175 graden boven-en onderwarmte en vet een springvorm van 24 cm goed in en beleg de bodem met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het deeg over de bodem en de zijkant van de springvorm, druk het gelijkmatig uit met je handen. Doe de vulling erin en druk iets aan. Verdeel de kruimellaag erover en zet de vorm ongeveer 1 uur in de oven. Laat op een rooster 15 minuten afkoelen, verwijder de rand en laat helemaal afkoelen. Smullen!