Het basisrecept voor klassieke madeleines
Madeleines, wie houdt er nu niet van? De Franse cakejes zijn misschien net iets minder populair dan de macaron, maar wat ons betreft een stuk lekkerder.
Het maken van madeleines is niet heel moeilijk, maar je moet er wel de tijd voor nemen en alle stappen precies volgen. Het grootste gevaar is dat ze droog worden en dat willen we natuurlijk niet…
Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.
Smelt 180 gram van de boter. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Voeg de vanille toe aan de boter, laat de boter lichtbruin worden en laat afkoelen. Meng in een kom de eieren, suiker, basterdsuiker en de honing.
Meng in een andere kom het bakpoeder met de bloem en zout, en spatel door het eimengsel. Roer de boter erdoor en laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm je oven voor op 190 graden. Vet de madeleine-vorm in met boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Schep het beslag met een ijsknijper of een lepel in de vormpjes tot ze net onder de helft gevuld zijn. Bak de madeleines in de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.