Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 16 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Salade met hartige stoofpeer, halloumi en parmaham

Stoofperen worden al gauw geassocieerd met zoete lekkernijen. Toch kunnen ze ook heel goed gebruikt worden voor hartige bereidingen, zoals in deze herfstsalade met stoofpeer, halloumi en parmaham.

Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 45 minuten

Ingrediënten

Voor 3 personen
  • 3 à 4 stoofpeertjes
  • 1 kleine rode ui, in halve maantjes
  • 2 takjes verse tijm
  • Snuf zout
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje ahornsiroop
  • 200 gram Halloumi, in plakjes
  • 2 handjes rucola
  • 80 gram parmaham, in hapklare stukjes
  • Handje pecannoten, geroosterd

Beoordeling
4.3 / 5 sterren. 23 x beoordeeld.

Deze herfstsalade is buitengewoon vol van smaak: het zoete van de stoofperen, het zoute van de parmaham en de halloumi en het aardse van de pecannoten,… Meer heb je niet nodig voor een topmaaltijd.

> Meer peertjes? Stoofperen koken: zo maak je de lekkerste stoofpeertjes zelf

salade met stoofpeer, pecan en halloumi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Herfstsalade met hartige stoofpeer, halloumi en parmaham

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Halveer de peren, ontpit ze en snijd in de lengte in partjes. Schik ze samen met de rode ui in een ovenschaal. Voeg er de tijm aan toe, geef het geheel een snuf zout en voeg er een scheutje olijfolie en ahornsiroop aan toe. Meng door elkaar met je handen.

Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven, roer door elkaar en bak nog eens 20 minuten. Haal uit de oven en verwijder de takjes tijm.

Zet een schaal klaar en verdeel er de rucola over. Verwarm een pan op medium vuur en bak er de schijfjes halloumi in aan (zo’n 1 à 2 minuten per kant).

Schik de inhoud van de ovenschaal over de rucola en schik er de stukjes halloumi en de parmaham tussen.

Werk de salade af met de geroosterde pecannoten.

Herfst salade met stoofpeer, pecan en halloumi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer herfst recepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.