Culy Homemade: Salade met hartige stoofpeer, halloumi en parmaham
Stoofperen worden al gauw geassocieerd met zoete lekkernijen. Toch kunnen ze ook heel goed gebruikt worden voor hartige bereidingen, zoals in deze herfstsalade met stoofpeer, halloumi en parmaham.
Deze herfstsalade is buitengewoon vol van smaak: het zoete van de stoofperen, het zoute van de parmaham en de halloumi en het aardse van de pecannoten,… Meer heb je niet nodig voor een topmaaltijd.
> Meer peertjes? Stoofperen koken: zo maak je de lekkerste stoofpeertjes zelf
Herfstsalade met hartige stoofpeer, halloumi en parmaham
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Halveer de peren, ontpit ze en snijd in de lengte in partjes. Schik ze samen met de rode ui in een ovenschaal. Voeg er de tijm aan toe, geef het geheel een snuf zout en voeg er een scheutje olijfolie en ahornsiroop aan toe. Meng door elkaar met je handen.
Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven, roer door elkaar en bak nog eens 20 minuten. Haal uit de oven en verwijder de takjes tijm.
Zet een schaal klaar en verdeel er de rucola over. Verwarm een pan op medium vuur en bak er de schijfjes halloumi in aan (zo’n 1 à 2 minuten per kant).
Schik de inhoud van de ovenschaal over de rucola en schik er de stukjes halloumi en de parmaham tussen.
Werk de salade af met de geroosterde pecannoten.
Meer herfst recepten?
- Herfstige traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwam
- Herfstige cheesecake repen met pompoen
- Herfstige hazelnotentaart (dé taart voor in de herfst)