Herfstige whisky-cocktail met appel & kaneel
Met deze herfstige whisky-cocktail trotseer jij de koude avonden en het gure weer als geen ander. We brengen de whisky op smaak met appel, kaneel en vanille: typische smaakmakers in zoete herfstrecepten. Deze herfstige whisky-cocktail is bijgevolg lekker zoet maar ook warm. Perfect voor koude avonden.
Herfstige whisky cocktail met appel, kaneel en vanille
Snijd de appels in partjes en gooi het klokhuis weg. Snijd het vanillestokje verticaal door en breek het kaneelstokje in tweeën. Doe de appelpartjes, kaneelstokjes en het vanillestokje in een grote glazen pot die je luchtdicht kan maken.
Voeg de whisky toe en zorg dat alle overige ingrediënten onder staan. Draai het deksel op de pot, schud even goed door en zet de pot een paar dagen weg. Na een maand is de whisky echt goed op smaak, maar mocht je niet langer kunnen wachten dan is ‘ie na een paar dagen ook al heerlijk.
Zodra je de whisky wilt drinken, zeef je deze. Wil je er zeker van zijn dat er helemaal geen vanillezaadjes meer in zitten, zeef het dan door een koffiefilter.
Genieten van een ander herfst recept?
- Culy Homemade: herfstige hazelnotentaart (dé taart voor in de herfst)
- Miljuschka bakt… een herfstige pompoentaart
- Herfstige salade met zoete aardappel, pompoen en geitenkaas