Culy Homemade: herfstige traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwam
Op zoek naar een lekker en makkelijk traybake recept voor de herfst? Deze traybake met krieltjes, spekjes, pastinaak en oesterzwam gaat je nieuwe favoriet worden.
Toen we tijdens ons wekelijks bezoek aan de markt een zakje oesterzwammen en een paar pastinaken scoorden, besloten we er een eenvoudig ovengerecht mee te maken. We mikten de herfstgroenten op een bakplaat, gaven ze gezelschap van krieltjes en spekreepjes en schikten er wat rozemarijn tussen. Tadááá: makkelijker dan deze herfstige traybake met krieltjes, pastinaak en oesterzwam wordt het niet.
Van de krieltjes maakten we trouwens eerst nog hasselbackjes (ja, wij vinden dat ook heel schattig klinken): fijne inkepingen waardoor de aardappel meer van de marinade kan opnemen. Zo lekker!
> Lees ook: Wat kun je eigenlijk allemaal ‘Hasselbacken’ (en waarom zou je)?
Recept: herfstige traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwam
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel de schijven pastinaak over een met bakpapier beklede bakplaat. Schik er de oesterzwammen op.
- Maak nu inkepingen in de krieltjes (hasselback), maar snijd ze niet volledig door. Leg ook de ingesneden krieltjes op de bakplaat.
- Schik ten slotte het spek en de rozemarijn ertussen.
- Besprenkel het geheel met olijfolie en werk af met grof zeezout en peper.
- Zet de herfstige traybake gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Meer van de bakplaat?
- Culy Homemade: gamba’s met bimi, artisjok en knoflookboter (van de bakplaat!)
- Snelle kipcurry van de bakplaat van Gwyneth Paltrow
- Culy Homemade: kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat