Een heerlijke herfstcocktail van de beste bartender van Nederland
Ben jij net zo’n fan van de herfst als de Culy-redactie? Proost op het nieuwe seizoen met deze bijzondere herfstcocktail van de beste bartender van Nederland. De ingrediënten: gin, zelfgemaakte kastanjesiroop en geraspte chocolade.
Laura Brady versloeg 10.000 bartenders uit 56 landen en is daarmee de winnaar van de Diageo World Class Competition 2021. Uit liefde voor het herfstseizoen ontwikkelde ze een bijzonder cocktailrecept met een herfstachtige twist: de White Woods.
Deze cocktail bestaat uit Tanqueray, citroensap en zelfgemaakte kastanjesiroop. Je maakt de cocktail af met geraspte chocolade.
https://www.culy.nl/koken-bakken/kastanjes-poffen-pellen-en-roosteren-zo-doe-je-dat/
White Woods herfstcocktail
Zo maak je de kastanjesiroop
Recept voor zelfgemaakte kastanjesiroop (200 ml = 15 glazen):
- Rooster 500 gram kastanjes gedurende 30 minuten op 180 graden;
- Doe 120 gram walnoten in een pan en rooster ze tot ze licht verbranden;
- Verwijder de velletjes van de kastanjes en meng de noten met 1 liter water en 2 theelepels vanille-extract (verkrijgbaar bij plaatselijke supermarkt);
- Giet het mengsel door een een fijne zeef en voeg 1250 gram suiker toe, roer goed door elkaar;
- Je kunt de siroop tot twee weken bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
Aanpassing: Als je geen kastanjes wilt roosteren, kun je ditzelfde recept proberen met 500 gram van een van je favoriete smeerpasta’s met notensmaak (probeer er een te gebruiken zonder toegevoegde suikers).
Zo maak je deze herfstcocktail
- Voeg 40 ml Tanqueray Dry, 20 ml vers citroensap en 20 ml van je zelfgemaakte kastanjesiroop toe aan een cocktailshaker (als je geen cocktailshaker hebt kun je een bakje met een goede afsluiting gebruiken om mee te shaken).
- Voeg ijs toe aan je shaker en schud ongeveer 15 seconden.
- Open de shaker en schenk de cocktail door een zeefje in het glas.
- Rasp er chocolade overheen. Cheers!
> Meer lekkere herfstcocktails om het binnen gezellig te maken