Culy Homemade: herfst salade met kip, spekjes & champignons
Deze herfst salade met kip, spekjes, paddenstoelen, peterselie, amandelen & truffeldressing is perfect voor dit gure weer.
Als de koude dagen zich weer aandoen en de herfst zijn intrede doet (of al heeft gedaan) hebben we meer trek in echte maaltijden. Deze herfstsalade is heerlijk vullend en sleept je de herfst door!
Recept: herfstsalade met kip
Doe een flinke klont roomboter in een grote hapjespan of koekenpan en laat dit bruisen. Voeg de plakjes kastanjechampignons toe (wellicht niet allemaal in één keer) en bak zacht en goudbruin. Voeg op het eind de fijngesneden peterselie toe en kruid met peper en zout. Zet op een laag vuurtje.
Bak de spekreepjes in een droge grote koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de stukjes kippendij in de pan waar nog een beetje vet van het spek in zit. Bak de kip gaar en goudbruin en kruid met peper.
Wijntje erbij? Dit zijn de allerlekkerste wijnen voor de herfst
Maak de sla aan met de truffeldressing. Hak de amandelen redelijk grof en meng door de salade. Serveer de salade met kip, de gebakken champignons en de krokante spekjes.
Lekker eten in de herfst
Trek in iets anders dan een salade? Probeer eens deze spruitjes van Ottolenghi met bruine boter en zwarte knoflook. Met dit recept willen zelfs de allerkleinsten zich op een portie spruitjes storten. Ook lekker: gevulde zoete aardappel. Probeer ‘s dit recept met chorizo en tomaat of ga voor vega met feta en tzatziki. Niet vies van een lekker toetje? Probeer ‘s wat anders met het Britse dessert Knickerbocker Glory of hou het dichter bij huis met deze toetjes met pepernoten en speculaas.