Heerlijk zomers: dit recept voor avocado-ijsjes wil je maken!
Avocado’s zijn heerlijk in salades, smoothies, op brood (kijk maar naar deze recepten!)… Ehm, waar eigenlijk niet in? Wij zijn verslaafd aan deze heerlijk romige én supergezonde vrucht. Op zoek naar een zomers recept stuitten we op het goddelijke idee voor avocado-ijsjes.
Klinkt het idee van avocado’s in ijsjes wat vreemd in de oren? Da’s heel onterecht: samen met de kokosmelk, room, limoen en een beetje suiker ontstaat er een verrassende smaakcombinatie die niet té zoet is. De mooie groene kleur is een extraatje!
Zo maak je de avocado-ijsjes
Prak de avocado’s fijn met een stamppotstamper en meng met suiker. Voeg kokosmelk en slagroom toe en meng goed. Doe het limoensap en de limoenrasp erbij en roer tot het een mooi romig geheel vormt.
Giet het mengsel in de ijsvormpjes en zet in de vriezer. Maak je liever een bak met ijs en heb je een ijsmachine? Doe dan het mengsel in de machine en laat ongeveer 20 minuten draaien. Haal het ijs eruit, doe in een diepvriesbak en zet in de vriezer. Haal vlak voor het serveren uit de vriezer eet direct op!
Vind je’t moeilijk om goede avocado’s uit te kiezen in de winkel? Onze favoriete tip om je avocado te checken op rijpheid vind je in deze video. Wil je je avocado-ijs helemaal naar the next level brengen? Haal dan inspiratie bij deze toast met avocado ijs in de vorm van een roos, zo mooi!
Ben je met deze ijsjes nog niet voldoende verfrist tijdens warme zomerdagen? Misschien zijn deze originele recepten voor ijsthee wel wat voor je.
Meer avocado love:
- Culy Homemade: tostadas met avocado en zoete aardappel
- De nieuwste trend: avocado pancakes
- Trend in Parijs: deviled avocado (oftewel: gevulde avocado)