Healthy snack: homemade snackrepen met pitten & zaden
Deze heerlijke snackrepen met pitten & zaden komen van de prachtige blog van Sanne: www.
Verwarm je oven voor op 175 graden (of 150 graden bij een heteluchtoven).
Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom, voor een extra chewy effect kan je het mengsel (voor een deel) in de keukenmachine doen. Deze laatste zorgt voor een compactere reep, maar is niet per se nodig. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie of bakpapier en vul deze tot zo’n 2,5 cm met het mengsel. Druk goed aan met een extra laag folie of papier.
Bak in de voorverwarmde oven 15 tot 40 minuten op 175°C. Let op: de baktijd loopt zo ver uiteen omdat ovens heel erg kunnen verschillen qua warmte(verdeling). Check ze dus tussendoor eventjes; de repen moeten licht verkleurd zijn, maar nog niet goudbruin of helemaal hard. De repen moeten er eigenlijk nog niet helemaal ‘gaar’ uitzien.
Haal voorzichtig uit de ovenschaal en neem de bovenste laag folie/papier weg om het geheel goed af te laten koelen. Wanneer de massa lauwwarm is, is deze het gemakkelijkste in repen te snijden, uit een grote ovenschaal haal je met dit recept zo’n twintig (korte) repen.
In een afgesloten pot blijven deze snackrepen vijf tot zeven dagen goed.