Havermout is hip: maak heerlijke overnight oats
Overnights oats (de Amerikaanse naam voor havermout die je een nacht weekt in water of melk) zijn bij veganisten al jaren favoriet. Dit verrukkelijke, romige havermout ontbijt is zó lekker dat we het tijd vinden dat iedereen van healthy havervlokken gaat genieten.
Fris uit de koelkast is het een perfect ontbijt voor zomerse dagen. Het beste nieuws? Je maakt dit ontbijt binnen twee minuutjes – vooruit, plus een nachtje weken én je kunt er eindeloos mee variëren.
Stap 1:
Zet ‘s avonds de havervlokken in de week. Dit doe je zo: meng in een kommetje de havervlokken, kaneel, amandelmelk en het water. Dek af en laat een nacht weken in de koelkast. Ook handig: maak je ontbijt in een glas! Je kunt het water en de melk ook vervangen voor yoghurt, zoals in dit filmpje:
Stap 2:
Haal de overnight oats uit de koelkast en roer even door met een lepel. Nu komt het leukste gedeelte: het versieren van je onbijt! Kies je favoriete toppings en maak laagjes met bijvoorbeeld plakjes banaan, blauwe bessen, rozijnen, goji bessen, een lepel pindakaas, amandelboter en/of jam.
Maak het extra lekker door te eindigen met een laagje kokosrasp, zonnebloem- of pompoenpitten.
Het resultaat: