Culy Homemade: supermakkelijke banaan-havermoutrepen
Deze banaan-havermoutrepen zijn ontzettend makkelijk te maken en de meeste ingrediënten heb je vast al in huis. Een heerlijk zoete snack voor thuis of onderweg!
Havermout zit boordevol vezels en is daarom echt krachtvoer.
Zo maak je de banaan-havermoutrepen
Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed een rechthoekige lage ovenschaal (of brownievorm) met bakpapier, zorg dat het bakpapier aan beide kanten wat overhangt.
Smelt de boter in een pannetje op matig vuur en voeg tegen het einde de suiker en honing toe. Verhit al roerend tot alles is gesmolten en haal van het vuur.
Prak de bananen fijn en meng met de havermout, kaneel, nootmuskaat en het zout tot een mooi mengsel. Je kunt de mandarijn of halve sinaasappel raspen en het sap toevoegen als je wilt (lekker voor de frisheid). Voeg het suikermengsel uit het pannetje toe en roer goed door.
Doe het mengsel in de ovenschaal en gebruik een spatel of de achterkant van een lepel om het gelijkmatig te verspreiden. Bak 25 minuten op 180 graden in de oven.
Haal uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen in de ovenschaal. Haal dan de grote reep uit de ovenschaal door de zijkanten van het bakpapier op te tillen en laat een uurtje opstijven in de koelkast. Leg daarna op een snijplank en snijd in repen.
De havermoutrepen bewaren
Je kunt de repen een aantal dagen in een luchtdichte doos bewaren (als je keuken te warm is, leg ze dan in de koelkast). Je kunt ze ook per reep in plastic folie wikkelen en los bewaren, zodat je er makkelijk eentje mee kunt nemen.
Tip: je kunt ook noten, zaden en pitjes toevoegen aan het ‘beslag’. Lekker voor extra bite!
Meer met havermout?
- Gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel
- Havermoutkoekjes met pecan en kokos (voor het ontbijt)
- Zweedse havermoutkoekjes met chocolade