Culy Homemade: verwarmende havermout met grapefruit & pompoenpitten
Havermout met amandelmelk, grapefruit, notenboter, kaneel en ahornsiroop: zo gemakkelijk kan een lekker en voedzaam ontbijt zijn. Als dat geen krachtvoer is, dan weten wij het ook niet meer.
Hoewel we de combinatie van grapefruit, amandel en ahornsiroop geweldig vinden, kun je met dit recept ook heel goed variëren. Vervang de grapefruit eens door mandarijn en kies voor kokosmelk in plaats van amandelmelk.
Ook qua notenboter mag je gewoon zelf kiezen welke je de lekkerste vindt. Cashewboter, amandelboter, pindakaas, pistachepasta (hier kozen wij voor: aanrader!)… Hier kun je niets aan verpesten!
> Ook lekker: ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop
Zo maak je deze havermout
Verwarm de amandelmelk met de havermout in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer tussendoor goed zodat de onderste laag niet aanbakt.
Laat een paar minuten doorkoken totdat de melk is opgenomen door de havermout en er een stevige massa ontstaat. Laat een heel klein beetje afkoelen.
Verdeel de massa over twee kommen. Werk af met een lepel notenboter, een paar stukjes grapefruit, pompoenpitten, een plens ahornsiroop en een snuf kaneel.
Meer toffe ontbijtjes?
- Culy Homemade: mango smoothie met kardemom en saffraan
- Gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel
- Ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop