Havermout met gepocheerde peer, dadels en amandel
Vandaag weer een heerlijk recept van de inspirerende blog van Renée Kemps. Dit keer maakte Renée havermout met gepocheerde peer, dadels en amandel. Wat ons betreft de perfecte combinatie van een culinair en gezond ontbijt.
Verwarm de melk in een pannetje. Snijd de peer in dunne plakjes, leg in een koekenpan en giet het water hier overheen. Voeg de kaneel toe en laat aan de kook komen.
Voeg de havermout en vanille toe wanneer de melk warm is, maar nog niet kookt. Roer af en toe goed door. Voeg wanneer het water bij de peer verdampt is de honing toe en draai de plakjes voorzichtig om.
Snijd de dadels door de helft en verwijder de pit. De havermoutpap is na ongeveer tien minuten klaar, als de vlokken de melk (bijna) volledig hebben geabsorbeerd. Giet in een grote kom of bord en leg hier voorzichtig de plakjes peer op. Maak af met de dadels, amandelen en wat kaneelpoeder. Giet er eventueel nog wat honing over heen.