Culy Homemade: hartige wentelteefjes met Parmezaanse kaas
We hadden al een stappenplan voor de lekkerste wentelteefjes ooit, maar wist je dat je French toast ook hartig kunt maken? Dit recept met Parmezaanse kaas is goddelijk lekker.
Klop in een grote, niet te diepe kom of in een grote ondiepe ovenschaal het ei, de melk en, als je wil, de slagroom met een garde tot een mooi egaal geheel. De slagroom geeft een mooi romig resultaat, maar maakt het ook zwaarder. Meng de Parmezaanse kaas erdoorheen en klop totdat er bijna geen kruimeltjes meer te zien zijn. Voeg vervolgens de Tabasco en het fijngeperste teentje knoflook toe.
Giet een flinke laag olie in je koekenpan (mag wel een halve centimeter hoog zijn). Verwarm de olie op een medium tot hoog vuur totdat de olie een beetje begint te spetteren. Afzuigkap aan!
Terwijl de olie warm wordt, wentel je de twee sneetjes brood door het mengsel, totdat het brood zich vol heeft gezogen. Leg vervolgens het brood voorzichtig in de hete olie en bak goudbruin; na twee minuutjes keer je het brood om. Laat eventjes uitlekken op keukenpapier om het overtollige vet eraf te halen.
Leg op een groot wit bord met wat extra Parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper en een snuf zeezout eroverheen. Serveer deze hartige wentelteefjes eventueel met uitgebakken (Zeeuws) spek, of je favoriete groene kruiden, of een kleine salade.
Tip: maak je meerdere wentelteefjes, dan kun je je oven het beste verwarmen tot zo’n 75 graden, zodat je de wentelteefjes warm kunt houden terwijl je nieuwe bakt.