Hartige madeleines met geitenkaas, bieslook & peterselie van Petit Gâteau
Petit Gâteau, die ken je van die fantástische kleine taartjes die je met geen mogelijkheid kunt weerstaan. Maar het is niet enkel zoet wat de klok slaat bij deze Amsterdamse patissier. Zo mogen wij dit recept voor hartige madeleines met geitenkaas, bieslook en platte peterselie met je delen.
Kleine hartige taartjes
Met het boek Kleine hartige taartjes leert Petit Gâteau owner & founder Meike Schaling je hoe je thuis een meesterbakker wordt in de hartige patisserie. Aan de hand van dit kookboek maak je bijvoorbeeld kleine hartige taartjes met panna cotta van tomaat, plaattaart met champignons of olijfcake.
Wij willen deze hartige madeleines met geitenkaas meteen maken. Je hebt er wel een bakvorm voor madeleines voor nodig. Mocht je nog een excuus zoeken om die aan te schaffen: this is it.
Ook leuk: Waar komen madeleines vandaan? En hoe maak je ze?
Madeleines met geitenkaas, bieslook & platte peterselie
Het beslag moet je een dag van tevoren bereiden, want het moet een nacht in de koelkast rusten.
Basisrecept Madeleines
- Smelt de boter en laat afkoelen (maar niet stollen).
- Klop de eieren met de kristalsuiker en de honing.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit in kleine beetjes toe aan het ei-suikermengsel.
- Roer de afgekoelde, gesmolten boter erdoor.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Laat het beslag 1 nacht afgedekt rusten in de koelkast.
Voor de geitenkaas met bieslook en platte peterselie
- Neem het beslag uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de geitenkaas in kleine stukjes.
- Hak de kruiden fijn en leg wat apart om over de madeleines te strooien.
- Roer de geitenkaas en de kruiden door het beslag.
- Spuit de madeleines in de vorm.
- Strooi op elke madeleine wat gehakte kruiden.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en bak de madeleines in ongeveer 15 minuten gaar.
Kleine hartige taartjes van Meike Schaling (Petit Gâteau) is nú te koop voor € 18,50 euro (Kosmos Uitgevers).