Hartige Koreaanse pannenkoekjes met courgette
Sesu van de blog SESU chops deelt met ons haar recept voor hartige Koreaanse courgette pannenkoekjes, oftewel hobak jeon. Een heerlijke snack!
Begin met de dipsaus. Meng alle ingrediënten door elkaar en zet apart.
Zet een koekenpan op hoog vuur. Voeg een scheut zonnebloemolie toe en laat goed heet worden.
Doe de bloem met wat zout in een grote kom. Kluts in een klein kommetje het ei en de doenjang los. Voeg koud water en het geklutste ei aan de bloem toe en roer met een garde goed door. Voeg de julienne gesneden courgette toe. Voeg versgemalen peper toe. Het beslag dient vrij dik te zijn.
Lepel met behulp van twee eetlepels beslag uit de kom en leg vier a vijf hoopjes in de koekenpan. Draai het vuur middelhoog en bak in 3 minuten goudbruin. Draai om en bak de andere kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de rest van de pannenkoekjes.
Serveer de pannenkoekjes op een groot bord (of een schaal) met de dipsaus erbij. Warm vind ik ze het lekkerst, maar koud kan ook.