Hartige clafoutis van heek, aardappel en doperwten
Dit heerlijke recept voor een hartige clafoutis van heek, aardappel en erwten kregen we van Baleine, het bekende zoutmerk. Een heerlijke twist op een klassiek gerecht!
Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook tot gaar. Blancheer de doperwten voor een paar minuten in kokend water en giet af.
Verhit 1 liter water of bouillon, en pocheer de vis voor ongeveer vijf minuten. Haal de vis uit de pan zodra het gemakkelijk in stukken valt en snijd of breek in stukken. Gebruik een ruime kom en snijd de aardappels in stukjes.
Voeg de erwten, stukken heek, fijngehakte knoflook, olijfolie, zout, peper en dille toe. Meng voorzichtig alle ingrediënten en schep in een ovenschaal.
Mix de eieren, room en Parmezaanse kaas, en giet het mengsel in de schaal met groenten en vis. Bestrooi met de amandelen en een extra snuf peper. Bak voor 25-30 minuten in de oven.
Breng het gerecht op smaak met zout zodra het uit de oven komt.