Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: hartige Aziatische meloensalade met munt en pinda’s

Deze Aziatische meloensalade is een superfris recept voor een warme zomerdag. Het is een hartig gerecht, met de lekkerste smaken uit de Aziatische keuken. Maak ‘m met watermeloen of gebruik verschillende soorten meloen door elkaar. Ideaal om restjes meloen mee op te maken!

Hartige fruitsalades zijn best populair in Azië. Denk aan de Indonesische roedjak, Maleisische fruitsalade of Thaise fruitsalade. Wij vinden ze superlekker, omdat ze de ideale combinatie zijn tussen zoet en hartig. Kijk maar naar deze Aziatische meloensalade met vissaus, sojasaus, limoen, chilipeper en munt.

In plaats van munt en basilicum kun je ook koriander en bijvoorbeeld Thaise basilicum gebruiken. Speel gerust met de ingrediënten en ontdek je favoriete combinatie.

meloensalade
Nancy van Batenburg voor Culy

Hartige Aziatische meloensalade

Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en hak ze grof met een mes of in een vijzel.

Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar: de sojasaus, gember, vissaus, limoensap en rawit.

Doe de blokjes meloen in een grote schaal. Giet de dressing over de meloen en maak af met de gehakte pinda’s, munt en koriander.

Meer lekkere recepten met meloen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.