Culy Homemade: hartige Aziatische meloensalade met munt en pinda’s
Deze Aziatische meloensalade is een superfris recept voor een warme zomerdag. Het is een hartig gerecht, met de lekkerste smaken uit de Aziatische keuken. Maak ‘m met watermeloen of gebruik verschillende soorten meloen door elkaar. Ideaal om restjes meloen mee op te maken!
Hartige fruitsalades zijn best populair in Azië. Denk aan de Indonesische roedjak, Maleisische fruitsalade of Thaise fruitsalade. Wij vinden ze superlekker, omdat ze de ideale combinatie zijn tussen zoet en hartig. Kijk maar naar deze Aziatische meloensalade met vissaus, sojasaus, limoen, chilipeper en munt.
In plaats van munt en basilicum kun je ook koriander en bijvoorbeeld Thaise basilicum gebruiken. Speel gerust met de ingrediënten en ontdek je favoriete combinatie.
Hartige Aziatische meloensalade
Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en hak ze grof met een mes of in een vijzel.
Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar: de sojasaus, gember, vissaus, limoensap en rawit.
Doe de blokjes meloen in een grote schaal. Giet de dressing over de meloen en maak af met de gehakte pinda’s, munt en koriander.
Meer lekkere recepten met meloen:
- Culy Homemade: frisse rice paper rolls met kip en watermeloen
- Culy Homemade: toast met dragon-meloenjam en Parmaham
- Meloen gazpacho van cantaloupe, maïs en munt