Culy Homemade: crostini met porchetta en mierikswortel
Een hapje voor oud en nieuw hoeft niet te moeilijk te zijn. Want koop je een paar lekkere ingrediënten van kwaliteit, dan kom je al een heel eind. Kijk maar naar deze crostini met porchettaplakjes, mierikswortel, balsamico en bieslook. Typisch zo’n hap waarin er veel gebeurt, maar waarvoor je zelf weinig moeite hoeft te doen.
Dunne plakjes porchetta kun je gewoon bij de supermarkt kopen, maar bij de slager of in Italiaanse delicatessenzaken worden ze vers voor je neus afgesneden (en dat is nóg lekkerder!). Heb je zelf nou nog een restje porchetta over? Dan kun je dat ook gebruiken, door het vlees zo fijn mogelijk te snijden.
Crostini met porchetta (hapje voor oud en nieuw)
Zet de grill van je oven aan. Snijd de baguette in plakken van 1,5 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met olijfolie. Plaats 1,5 minuut onder de hete grill, of tot ze mooi goudbruin kleuren.
Doe de mierikswortel met de slagroom en de roomkaas in een kommetje en roer alles door elkaar.
Leg de crostini op een bord, beleg met porchettaplakjes, met de mierikswortelsaus, de balsamico en met fijn gesnipperde bieslook.
Meer hapjes voor oud en nieuw?
- De lekkerste hapjes voor bij een glas bubbels tijdens oud & nieuw
- Culy Homemade: focaccia-hapjes met Burrata, ansjovis en citroen
- Culy Homemade: zalmtartaar op kroepoek (een heerlijk hapje)