Culy Basics: de allerbeste hamburgersaus maak je zo
Veel dingen in het leven zijn incompleet zonder saus en dat geldt niet in de laatste plaats voor burgers. Maar hoe maak je nu de allerbeste hamburgersaus? Naar recept van Shake Shack natuurlijk!
Uiteraard kun je een burger – of onze favoriet: een smashburger! – altijd sauzen met ketchup en een lik mosterd en eventueel zelfs mayonaise en hot sauce. Maar waarom zou je niet voor één geniale saus gaan die eigenlijk alles bevat dat je wil? De saus van de Amerikaanse burgerketen Shake Shack is romig, uitermate smakelijk en met een klein zuurtje. Niet voor niets was het jarenlang een groot geheim wat er precies in gaat.
Al eerder deelden we dat het geheim van een goede burgersaus ligt in augurkensap. Je weet wel: een lepeltje van het vocht uit een pot augurken. Dat blijkt ook bij te dragen aan de gouden formule van Shake Shack.
Zo maak je de ultieme hamburgersaus
Een notitie vooraf: pas de hoeveelheden in dit recept vooral aan naar jouw smaak: dat doen wij immers ook! Bij ons gaat er algauw een hele theelepel (of twee…) van het augurkensap in, evenals gewoon een volle theelepel ketchup (3/4 theelepel afmeten gaat ons bij ketchup sowieso niet lukken). Toch is het fijn om een beetje houvast te hebben aan dit recept qua ingrediënten en verhoudingen in het algemeen.
Meng in een kommetje alle ingrediënten door elkaar, proef of ‘ie naar je zin is en klaar is je hamburgersaus. Smeer ‘m het liefst zowel op de onderste als de bovenste helft van je hamburgerbroodje.
Hamburger-recept gezocht? Dit zijn onze favorieten:
- Culy Basics: klassieke smashburgers (de beste hamburgers die je ooit zult maken)
- Verrukkelijke kipburgers met gochujang-mayo
- Culy Homemade: portobelloburger met wasabimayo en pickles