Culy Kids: Halloweenkoekjes in de vorm van spinnen
Zoek je nog een tof recept voor Halloween koekjes? Dan heb je ‘t hierbij gevonden! Chocoladespinnen op pindakaaskoekjes: stiekem houden wij wel van Halloween…
De oogjes kun je kant- en klaar kopen bij de grotere Albert Heijn of bak- en kookwinkels. Kun je ze niet vinden? Doe dan net als wij en maak de oogjes zelf van witte rol fondant en pure chocolade. Dat is even een klusje, maar is net zo lekker!
Zo maak je de Halloween koekjes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de boter en pindakaas luchtig door elkaar. Voeg de twee soorten suiker en het ei toe en klop alles luchtig.
Meng bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout samen in een andere kom. Zeef het door het deeg en meng het erdoor tot een homogene massa.
Maak nu ongeveer 24 balletjes met een diameter van zo’n 3 centimeter. Dit komt neer op balletjes van ongeveer 30 gram.
Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal ze uit de oven en druk nu in het midden van elk koekje een kuiltje ter grootte van een Ferrero Rocher (bijvoorbeeld met de achterkant van een ijsschep). Zet de koekjes terug in de oven en bak ze in ongeveer 6-8 minuten goudbruin en gaar.
Haal ze eruit en laat ze volledig afkoelen op een bakplaat.
Spinnen
Zijn de koekjes afgekoeld? Dan gaan we er spinnen van maken! Smelt alvast wat chocolade in een kommetje en doe de gesmolten chocolade in een spuitzak of een spuitflesje. Spuit in elk kuiltje een beetje chocolade en leg er een Ferrero Rocher in. Spuit 8 pootjes op elk koekje.
Maak nu bolletjes van de witte rolfondant en plak ze (met wat chocolade) op de Ferrero Rocher. Werk af met twee stipjes chocolade. Tip: dit gaat het best met een wattenstaafje.
Laat de chocolade stollen voordat je de koekjes serveert.
Meer voor Halloween?
- Culy Kids: monsterlijke Halloween-donuts
- Afgehakte Halloween-handen van bladerdeeg, brie en frambozenjam
- Black is the new orange: 5 x bijzonder gitzwart eten (voor Halloween)