Redactie
Redactie Recepten 31 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je de guacamole van Arriba Arriba

Onlangs aten we bij het nieuwe Zuid-Amerikaanse restaurant Arriba Arriba een guacamole die héél anders smaakte dan we gewend zijn.

De avocado-dip was namelijk lekker fris, door de toevoeging van Granny Smith appel, granaatappelpitjes en… ananas! Wij ontfutselden het recept bij de chefs. Nu kun jij ‘m thuis ook namaken!

Zo maak je de guacamole van Arriba Arriba

Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Haal vervolgens lepel vervolgens de avocadohelften uit met een eetlepel en doe deze in een kom. Prak met een vork het avocado vruchtvlees tot een grove structuur. Let op dat je de avocado niet te fijn prakt.

Snij de rode peper door de helft en verwijder de pitjes. Snij vervolgens de peper in kleine blokjes. Snij de rode ui in iets grotere blokjes en de ananas in nog grotere blokjes. Snij de appel in blokjes die ongeveer even groot zijn als de ananas.

Doe vervolgens de ui, het zout, de komijnpoeder en de helft van de Spaanse pepers, koriander en ananas in een grote kom en meng dit met de geprakte avocado met een spatel.

Voeg het limoensap toe en breng de guacamole eventueel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Doe nu de guacamole in een schaaltje en garneer de guacamole met de overige ananasblokjes, vers gesneden koriander en appelblokjes. Strooi als finishing touch de granaatappelpitjes eroverheen.

Serveer de Guacamole de Piña met warme mais tortilla chips.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.