Culy Homemade: grote pastaschelpen gevuld met pittig lamsgehakt
Wil je binnen 30 minuten een overheerlijk maaltje op tafel zetten? Zoek dan niet verder, want deze grote pastaschelpen met pittig lamsgehakt zijn een ware smaaksensatie. Met lekker veel peper, komijn en pistachenoten is deze pasta een verrassende variatie op de traditionele pastagerechten die je misschien al kent. Geloof ons: deze wil je zeker weten nog een keer maken.
De ster van de show is toch wel de conchiglioni pasta die we hier gebruiken. Op de Culy-redactie is dit een van onze favoriete pastavormen om mee te koken. Ze zijn namelijk een perfecte basis voor een heerlijke maaltijd. Dat komt door de grote, holle vorm van de pastaschelp. Hierdoor kun je ze vullen met van alles. Dat deden we al eerder met een snelle ‘nduja-tomatensaus, maar ook met gorgonzola en walnootkruim.
De peper de we in dit recept gebruiken is pul biber, die is niet al te scherp en ietwat zoetig. Daarom voegen we er lekker veel van toe. Hierdoor krijg je een lekker pittige pasta met veel aroma. Geen pul biber in huis? Dan kun je ook cayennepeper of een andere peper kiezen, maar let op: sommige pepers zijn heter dan andere. Check daarom altijd even de scovilleschaal.
Grote pastaschelpen met pittig lamsgehakt
Verhit olie in een diepe pan op het vuur.
Voeg de ansjovis toe aan de hete olie en roer totdat deze gesmolten is. Doe daarna de ui erbij en bak glazig, ongeveer 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe samen met de specerijen en bak kort mee, ongeveer 3 minuten. Doe daarna het lamsgehakt in de pan en bak het in zo’n 10 minuten rul.
Als het lamsgehakt goed bruin is gekleurd, mag de tomatenpuree er doorheen. Bak dit voor zo’n 3 minuten mee, zodat zurigheid van de tomatenpuree afneemt.
Kook ondertussen de pasta al dente in ruim, flink gezouten water. Giet af, maar bewaar een beker van het pastawater.
Voeg een schep pastawater toe aan de saus en roer goed. Doe daarna de pasta en de spinazie erbij. Zet het vuur uit en roer goed. Hierdoor slinkt de spinazie, maar wordt ‘ie niet te slap. Maak af met verse peterselie en de gehakte pistachenoten.
Verdeel de pasta over de borden en maak eventueel af met een extra snuf rode peper.
Hulp nodig tijdens het koken?
- Pasta te ver doorgekookt? Gooi ‘m niet weg: dit kun je ermee
- Gas besparen? Kook je pasta perfect door het maar 2 minuten te koken
- Van pizza tot friet: zo kun je het beste restjes opwarmen