Groningse mosterdsoep met roggebrood
Een heerlijk voorgerecht uit het Noorden: Groningse mosterdsoep met roggebrood. Dit recept is afkomstig uit Buitenleven (het magazine van ANWB), en werd gefeatured in een reportage over het culinair erfgoed van Nederland, met uit elke provincie één specifiek gerecht.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook ± 3 minuten op matig vuur.
Snij de knolselderij in blokjes en de bleekselderij in schijfjes, voeg toe en bak de groente een paar minuten mee. Roer de kerrie erdoor en bak even mee met de groente. Giet dan de bouillon in de pan en breng de soep tegen de kook. Temper het vuur en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Roer dan de mosterd door de soep.
Giet de room erbij en breng de soep op smaak met peper en zout. Warm nog even goed door. Beleg eventueel de sneetjes roggebrood met plakjes metworst en/of komijnekaas en serveer deze bij de soep.