Culy Homemade: groene shakshuka met spinazie
Je bent vast al bekend met shakshuka: dat heerlijke gerecht waarbij eitjes worden gepocheerd in tomatensaus. Met de lente in de bol gaan wij dit keer voor een groene shakshuka, met spinazie. Boordevol vitamines en dankzij de specerijen lekker kruidig.
Je wist het misschien al: traditioneel is shakshuka een ontbijtgerecht. Maar wij eten het ook heel graag ‘s avonds, als makkelijke maaltijd. Lekker met wat toast, pita of Libanees brood erbij.
Vanwege zijn lente-achtige groene kleur is deze groene shakshuka ook heel geschikt voor de brunch of het kerst– of paasontbijt. Plus de hoeveelheden op als je ‘m voor meer personen wil maken (en gebruik een grotere pan ;).
Groene shakshuka met spinazie
Hak de spinazie grof of fijn (net wat je lekker vindt) in een keukenmachine óf met en keukenmes. Meng met ongeveer tweederde van de koriander, die je ook fijnhakt (de steeltjes kun je ook gebruiken!). Voeg wat citroensap toe en proef.
Verhit een pan op medium tot laag vuur en giet de olijfolie erin. Bak de lente-ui, jalapeño en de knoflook eventjes aan tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de gedroogde specerijen toe: de komijn en de koriander. Roer goed door.
Verdeel de gehakte spinazie over de pan en maak vier kuiltjes. Breek boven elk kuiltje voorzichtig een ei. Laat de eieren stollen tot de gewenste gaarheid: ongeveer 5 tot 8 minuten voor zachtgekookte eieren. Wil je ze iets steviger hebben? Leg dan kort een deksel op de pan.
Garneer de groene shakshuka met wat takjes dille, de rode peper en wat zout. Lekker met toast erbij, om de boel op te dippen.
Meer shakshuka recepten:
- Shakshuka met venkel
- Zalige shakshuka toast met hummus
- Shakshuka: een heerlijk gerecht met tomaat en ei