Culy Homemade: groene salade met pastis-vinaigrette (voor bij Franse gerechten)
Hoe maak je nou de allerlekkerste vinaigrette voor bij een klassieke Franse salade? Een scheutje pastis inzetten is in ieder geval een erg goed idee. Dat geeft die baby romaine namelijk een interessant vleugje anijs en een uitgesproken kick. Willen we!
Het idee van koken met pastis is niet nieuw. Jeroen Meus verwerkt de anijsdrank bijvoorbeeld graag in pastasauzen en ook Karin Gaasterland van Cuisine Carine begrijpt hoe goed zo’n scheutje pastis het in dressings, sauzen of desserts doet. Wij volgen die gedachtegang he-le-maal en vonden het daarom tijd voor een simpel basisrecept.
Sla het dus maar op, voor de volgende keer dat je een Frans gerecht op tafel zet. Misschien wordt deze groene salade met pastis-vinaigrette dan wel de grootste verrassing van de tafel.
Franse groene salade met vinaigrette op basis van pastis
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kommetje. Proef en breng eventueel meer op smaak met zout, peper en suiker.
Snijd de baby romaine in mooie wedges en schik ze op een bord. Lepel de vinaigrette er overheen. C’est tout!
Meer recepten uit de Franse keuken?
- Culy Homemade: recept voor cannelés (die verrukkelijke Franse gebakjes)
- Poireaux vinaigrette (prei met vinaigrette, een Franse klassieker)
- Culy Homemade: Franse uiensoep met 5 soorten uien