Groene-bananen guacamole met emping en bananenchips
We zijn verliefd. Op het nieuwe kookboek van chefkok London Loy. Een ontzettend leuk, kleurrijk en creatief boek, met invloeden die reiken van de Bijlmer tot Paramaribo en weer terug. London reikt je met liefde familierecepten van authentiek Surinaamse gerechten aan, maar ook gerechten die helemaal van nu zijn. Kijk maar naar deze groene-bananenguacamole, die je lekker eet met emping en bananenchips.
Schenk een koud biertje voor jezelf in (of een goede cocktail!), maak deze groene-bananenguacamole en ga met je snufferd in de zon zitten. Meer is er niet nodig om volmaakt gelukkig te zijn.
> Ook een lekker recept van London: moeders’ saotosoep
Zo maak je groene-bananen guacamole
Meng de knoflook met de peterselie, koriander, rietsuiker en het sap en de rasp van de limoen.
Pel de bananen en prak ze in een andere kom met een vork of pureestamper fijn. Voeg het kruidenmengsel, de yoghurt, sjalot, rawit en een scheutje olijfolie toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de emping en de cassavechips.
Tip!
Heb je over? Deze bananenguacamole is ook lekker op getoast brood.
Mijn recepten – van appeltaart tot saotosoep – van London Loy (Carrera Culinair) is nú te koop voor € 31,99.