Groene asperges met Parmaham en Parmezaanse kaas
Deze groene asperges met Parmaham en Parmezaanse kaas zijn een echte traktatie op tafel. Lekker als bijgerecht, maar ook bij de borrel smaken ze naar meer. En eet je liever geen ham? Vervang deze dan door runderrookvlees of bresaola.
Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem een asperge in twee handen en buig totdat de achterkant eraf breekt. Dit is het punt waarop de asperge van sappig naar droog gaat, waardoor je zeker weet dat je het beste gedeelte van de asperge hebt.
Doe dit bij alle apserges en leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout, en hussel ze door elkaar. Rol nu elke asperge in een plak Parmaham en leg terug in de schaal. Zorg dat je één laag hebt en ze dus niet op elkaar liggen.
Rooster de groene asperges met Parmaham in een kwartiertje (afhankelijk van de dikte kan dit verschillen) tot ze beetgaar zijn. Serveer met gerijpte balsamico azijn en flakes van Parmezaanse kaas.