Redactie
Redactie Dessertrecepten 2 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Griesmeelpudding met bosbessensaus

Miljuschka Witzenhausen kun je kennen als actrice en ex-VJ, maar ze is vooral ook een goodlooking mommy én foodie in hart en nieren, met een grote liefde voor groenten. Ze deelt heerlijke recepten uit haar eigen keuken met Culy-lezers én sinds kort op haar eigen blog Food My Favorite Dish. Vandaag een recept voor een Hollandse klassieker: griesmeelpudding met bosbessensaus.

Spoel de vormpjes af met koud water en droog ze niet af. Breng de melk aan de kook. Roer de griesmeel en suiker door elkaar. Voeg het al roerend toe aan de melk en laat vijf minuten koken tot het dik wordt.

Giet in de vormpjes en laat één à twee uur opstijven. Doe de bosbessen met de suiker en een beetje water in een pan. Breng aan de kook en laat vijf minuten pruttelen.

Los de puddinkjes en bedruip ze met bosbessensaus.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.