Culy Homemade: Griekse tomatenrijst (binnen 20 minuten klaar!)
Griekse tomatenrijst belichaamt de essentie van de Mediterrane keuken op perfecte wijze. Eenvoudige ingrediënten die samen een steengoed gerecht creëren. Dit bijgerecht moet je een keer proberen.
In Griekenland noemen ze het ntomatorizo, tomatenrijst dus. Misschien heb je ‘m weleens gehad tijdens een vakantie in Griekenland, of in een Grieks restaurant. Een fijn bijgerecht van smaakvolle rijst, gekookt in een rijke tomatensaus en geserveerd bij andere Griekse gerechten, als Souvlaki en gebakken feta uit de oven (feta saganaki), om zo een complete maaltijd te vormen.
Culy Homemade: Griekse maneštra (snelle orzo met tomatensaus)
Zoals je gewend bent van recepten met weinig ingrediënten, is het ook bij deze Griekse tomatenrijst belangrijk om te kiezen voor de beste kwaliteit producten. Benieuwd naar de beste kwaliteit producten uit de supermarkt? Bekijk dan eens een van onze testen!
Wil je het al helemaal lekker maken? Dan kun je in plaats van passata kiezen voor een zelfgemaakte tomatensaus verse tomaten bij het maken van de Griekse tomatenrijst. Dat raden we al helemaal aan in het tomatenseizoen. Iets meer werk, maar wel ontzettend lekker!
Zo maak je Griekse tomatenrijst:
- Zet een diepe pan op het vuur en voeg de olijfolie toe. Verhit op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak de ui glazig en doe daarna de knoflook erbij en bak nog eens 3 minuten mee.
- Doe de rijst in de pan en bak 2 minuten mee. Doe de oregano, passata en bouillon in de pan. Breng de Griekse tomatenrijst aan de kook en zet vervolgens het vuur op zacht.
- Kook de tomatenrijst zo’n 15 minuten, of tot de rijst gaar is. Serveer met verse peterselie en partjes citroen voor extra frisheid.
Nog meer uit de Griekse keuken:
- Culy Basics: deze Griekse kipsouvlaki met pita is ideaal voor een doordeweekse dag
- Culy Basics: traditionele Griekse moussaka
- Culy Homemade: Griekse maneštra (snelle orzo met tomatensaus)