Griekse stifado
Stifado is een Griekse stoofschotel met rundvlees. Heerlijk!
Runderlappen in kleine dobbelstenen snijden, omscheppen met de Gyros kruiden en 30 min. laten marineren in de koelkast. Sjalotten schoonmaken en samen met de Balsamico in een schaaltje wegzetten, schep af en toe om. Ui fijn snipperen en knoflooktenen halveren en in dunne plakjes snijden. Verhit de olijfolie in een braadpan. Schroei het vlees dicht, breng op laag vuur en bak de ui en knoflook enkele minuten mee.
Laat de tomaten uitlekken en vang het tomatenvocht op. Voeg het tomatenvocht, de wijn, het laurierblad en één eetlepel Balsmico uit het schaaltje aan het vlees toe. Laat anderhalf uur op laag vuur sudderen en schep regelmatig om. Snijd de tomaten in vieren. Voeg de tomaten, krielaardappelen, Kalamata olijven en de Salsa Della Mamma toe.
Laat nog 15-20 min. op laag vuur sudderen. Serveer met fijngesneden peterselie.