Culy Homemade: Griekse salade 2.0 met opgeklopte feta
De Griekse salade is een ware klassieker, maar heb je er al eens aan gedacht om ermee te experimenteren? Hierbij presenteren we je de Griekse salade 2.0! Wij maken ‘m met geklopte feta en gefrituurde kappertjes. De romige en zijdezachte feta samen met de zoute en knapperige kappertjes brengen de klassieke Griekse salade tot een hoger niveau.
Deze salade is perfect als frisse lunch én als bijgerecht. Ook nog lekker erbij: een dikke plak geroosterd zuurdesembrood.
Griekse salade 2.0 met opgeklopte feta
We beginnen met de geklopte feta. Breek de feta in stukken en leg in een keukenmachine met de Griekse yoghurt, citroenrasp en sap, olijfolie, peper en zout. Mix tot er een romige massa ontstaat.
Hussel de komkommer, paprika, rode ui, tomaten en olijven samen met de peper, zout, rode wijnazijn en een scheut olijfolie. Zet opzij.
Verhit een pan met 1 centimeter frituurolie en laat op temperatuur komen. Lek de kappertjes uit en droog op keukenpapier. Leg de kappertjes voorzichtig in de pan wanneer de olie op temperatuur is gekomen en laat frituren voor 2 minuten. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Tijd om de salade op te maken. Schep de opgeklopte feta op de bodem van ieder bord. Verdeel de groente over de borden. Bestrooi met peper, zout, oregano en drizzle nog wat extra olijfolie over de salade.
Meer Griekse salades?
- Griekse salade voor de winter van Molly Baz
- Griekse salade
- Culy Homemade: broodje Griekse kipsalade (als lunch of bij de borrel)