Redactie
Redactie Recepten 7 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Een basisrecept voor de allerlekkerste Griekse salade

Een Griekse salade is simpel om te maken en heerlijk als lunch of als bijgerecht. Dit basisrecept is van Oil & Vinegar.

Basisrecept: Griekse salade

  1. Schil de komkommer. Sla eventueel enkele banen schil over, voor een gestreept effect. Snijd de geschilde komkommer in dunne plakken.
  2. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne schijven.
  3. Pel de rode ui en snijd in halve ringen.
  4. Halveer de cherrytomaatjes, meng met de overige groente en serveer in een saladeschaal.
  5. Verdeel de olijven en de kapperappeltjes over de salade.
  6. Besprenkel de salade met de balsamico azijn en olijfolie.
  7. Brokkel de feta en verdeel over de salade.

Culy Homemade: Griekse salade 2.0 met opgeklopte feta

Wanneer kun je de salade het beste eten?

De Griekse salade, ook wel horiatiki genoemd, vindt zijn oorsprong in de plattelandsgebieden van Griekenland. Het was een eenvoudige en voedzame maaltijd voor boeren. In verschillende regio’s van Griekenland kunnen extra ingrediënten zoals kappertjes of ansjovis worden toegevoegd. De eenvoud van de ingrediënten en de verse smaken maken de Griekse salade wereldwijd geliefd.

De salade is het beste te eten tijdens de zomermaanden. Dit komt doordat de ingrediënten zoals tomaten, komkommers, paprika’s, rode uien en olijven dan op hun best en meest smaakvol zijn. Deze salade is fris, licht en perfect voor warme dagen, waardoor het een ideale keuze is voor een zomerse maaltijd of bijgerecht.

Probeer ook eens de 2.0 versie van de Griekse klassieker.

Bron: Oil & Vinegar Oil & Vinegar

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.