Culy Homemade: Grieks geïnspireerde nachoschotel met gyros en tzatziki
Staat er een feestje op de kalender, of wil je gewoon een avondje Netflix kijken op de bank? Maak dan eens deze Griekse nachoschotel. Lekker met Griekse smaakmakers zoals feta, gyros en tzatziki. Een vrolijk recept met een echte Culy twist– en daar houden we van!
Op de Culy-redactie zijn we trouwens dól op nachoschotels. Zo maakten we al eerder deze nachoschotel met Aziatische twist, maar we zetten ook graag de klassieke versie op tafel (beide vinden ze gretig aftrek). En deze versie met Griekse smaakmakers is een nieuwe favoriet op de redactie.
Voor deze Griekse nachoschotel gebruiken we zelfgemaakte tzatziki, want dat is lekkerder dan een kant-en-klare saus uit de supermarkt. En die kun je ook nog eens goed van tevoren maken. Een win-winsituatie dus.
Zo maak je deze Grieks geïnspireerde nachoschotel
Voor de gyros
Begin als eerst met het marineren van de gyros. Voeg hiervoor de kip samen met de Griekse yoghurt, gerookte paprika, oregano, gemalen komijn, de knoflook, citroensap, peper en zout toe aan een mengkom. Roer goed en laat minimaal 2 uur marineren, maar idealiter 12 tot 24 uur.
Verhit wat olie in een grillpan en laat goed heet worden. Voeg de kip toe aan de pan en bak 2-3 minuten per kant.
Voor de nachoschotel
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Tijd om de nachoschotel te bouwen. Verdeel als eerst de helft van de nachochips over de ovenschaal. Strooi de helft van de gyros en de helft van de feta erover. Dek af met de overige nachochips en de feta en zet daarna de ovenschaal in 15 minuten in de oven.
Haal de nachoschotel uit de oven. Beleg daarna met de tomaat, ui, komkommer, de zwarte olijven, de rest van de feta, de dille en de munt. Leg als laatst de partjes citroen ertussen.
Serveer de Grieks geïnspireerde nachoschotel met tzatziki.
Nog meer nachos:
- Culy Homemade: nachoschotel met een Aziatische twist
- Culy Homemade: fatteh (een soort gezonde nacho’s op z’n Libanees)
- Culy Homemade: nacho’s met gehakt en kaas uit de oven