Culy Homemade: frisse Griekse bowl met kip gyros en tzatziki
‘T is net vakantie in een kom: deze Griekse bowl met kip gyros en tzatziki. Een lekker frisse en moderne interpretatie van de Griekse keuken. En zie die sappige, knapperige kippendijen maar eens te weerstaan…
De basis voor deze Griekse bowl is orzo: een pastasoort in de vorm van rijst. Je vindt ‘m in de meeste supermarkten en delicatessenwinkels. Als alternatief kun je parelcouscous, of een andere fijne pastasoort gebruiken.
De gyros-kruiden stellen we zelf samen met specerijen uit de keukenlade. Bewaar wat je over hebt in een potje, voor later gebruik. De Tzatziki maakten we zelf met dit recept.
Verder kun je deze Griekse bowl samenstellen zoals je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld zwarte olijven toe, gegrilde courgette of aubergine, granaatappelpitjes of feta. Allemaal lekker!
Zo maak je deze Griekse bowl
Meng alle specerijen voor de gyros-kruiden. Gebruik twee eetlepels en wrijf de kippendijen ermee in. Laat even liggen.
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Bak de kippendijen krokant in een koekenpan met een laagje olijfolie. Snijd ze daarna in reepjes.
Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de komkommer in stukjes. Doe ze bij elkaar in een kom. Voeg de gesnipperde rode ui en de verse munt toe. Bestrooi met de gedroogde oregano en peper & zout en hussel door elkaar.
Maak de bowls op: schep er wat orzo in, wat van de frisse groenten en de reepjes kippendij. Maak af met een lekkere schep tzatziki en schenk een glaasje ouzo voor jezelf in.