Culy Homemade: gourmet wentelteefjes met kaneel en gebakken banaan
Heb je nog ruimte voor iets zoets na een rondje gourmetten? Maak dan eens gourmet wentelteefjes met banaan (die je heerlijk laat karamelliseren) en kaneel. Dat dat gigantisch lekker is, hoeven we je toch niet meer te vertellen? De perfecte afsluiter voor pakjesavond (of voor bij een uitgebreid sinterklaasontbijt).
Jeroen Meus inspireerde ons met zijn geweldige wentelteefjes met kaneel en gebakken banaan. En wat in een koekenpan kan, kan ook in je gourmetpannetje. Bestaat er íéts gezelligers dan gourmet wentelteefjes? Vast niet.
Gourmet wentelteefjes met banaan en kaneel
Doe eieren, room en melk, vanillesuiker, kaneel en nootmuskaat in een mengkom en klop los met een garde.
Smelt een klontje boter in je gourmetpannetje. Wentel elke snede briochebrood door het eiermengsel (5 seconden ongeveer) en bak aan in de warme boter.
Bak de wentelteefjes op je gourmetstel, langs beide kanten. Wanneer beide kanten een goudbruin korstje hebben, zijn ze klaar.
Schep de wentelteefjes op je bord en bak nu de schijfjes banaan aan in het pannetje. Strooi er een beetje bruine suiker over en laat nog even meebakken.
Schep de schijfjes banaan op je wentelteefje en maak de wentelteefjes af met extra bruine suiker.
Meer ideeën voor Sinterklaas?
- Culy Homemade: granola met speculaas en witte chocolade (voor Sinterklaas!)
- Gehaktballetjes in bier (voor sinterklaasavond)
- Culy Homemade: speculaastiramisu (voor Sinterklaas!)