Gougères (Franse kaassoesjes) van Alain Caron
Deze heerlijke gougères van Alain Caron komen uit zijn nieuwe boek ‘De bijbel van de Franse keuken’. Een lekker dik boek dat vol staat met klassieke Franse recepten. Vandaag mogen we deze lekkere gougères (Franse kaassoesjes) met je delen. Voor de echte kaasliefhebber!
We schreven al eens eerder over deze heerlijke Franse kaassoesjes. Het zijn lichte, luchtige en hartige soesjes met kaas in het deeg. Klinkt als een feestje!
Het recept voor gougères
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwarm de boter, de melk en 50 milliliter water in een steelpan. Voeg de bloem en een snufje zout toe. Roer glad met een garde. Laat de bloem garen.
Haal de pan van het vuur. Voeg al roerend met een pollepel één voor één de eieren toe. Voeg het tweede pas toe als het eerste is opgenomen. Voeg de kaas toe en meng goed.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het deeg in een spuitzak. Spuit hiermee de gougères op het bakpapier. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de gougères zit.
Bak de gougères in 15-20 minuten in het midden van de oven tot goudbruin. Laat ze een beetje afkoelen op een rooster en serveer ze warm.
Meer soesjes-recepten
- Culy Homemade: soesjestoren met witte chocolade en sprinkles
- Zo maak je Franse pommes dauphine (aardappelsoesjes)
- Chouquettes: Franse gesuikerde soesjes