Culy Basics: perfect roerei maken à la Gordon Ramsay
It’s raw! Nee, hoor; dit roerei is gewoon extreem smeuïg. De ‘scrambled eggs’ van Gordon Ramsay zijn wereldberoemd en dat zit ‘m vooral in de bereidingswijze. Wij leren je hoe je net zo’n perfecte roerei kunt maken als Gordon.
Een ei bereiden is kinderspel, maar een perfect ei op tafel zetten, zegt heel veel over de kwaliteiten van de kok. Het is niet voor niets dat veel chefs nieuwe sollicitanten een ei laten bereiden om te kijken wat voor vlees ze in de kuip hebben.
Zoek niet verder: 15x de beste recepten met ei – van eiersalade tot gevulde eieren
Door de simpelheid van het product, legt het de techniek van een chef onder een vergrootglas. En dat geldt dus ook voor roerei maken. Gordon Ramsay heeft zijn recept voor roerei geperfectioneerd en dat resulteert in een volromig en zijdezacht gerecht.
Het geheim zit ‘m in de wisseling van temperatuur en het constant blijven roeren waardoor ‘ie perfect gaart en lekker luchtig wordt.
Roerei maken à la Gordon Ramsay:
- Breek de eieren in een diepe steelpan.
- Voeg de boter toe aan de eieren en zet de pan op middelhoog vuur.
- Roer de eieren continu door elkaar heen met een pannenlikker (dit is trouwens onze favoriete pannenlikker/spatel!). Schraap de randjes steeds schoon zodat het ei gelijkmatig gaart en niet aankoekt aan de bodem.
- Haal de pan na 30 seconden van het vuur en blijf goed roeren.
- Zet na 15 seconden de pan weer terug op het vuur en herhaal deze stappen in totaal zo’n 3 minuten of tot het ei begint te stollen.
- Wanneer het roerei de gewenste dikte heeft, voeg je de crème fraîche toe. Door de koude crème fraîche stopt het garingsproces direct en behoudt het roerei de gewenste dikte.
- Spatel de fijngesneden bieslook door de eieren heen en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het roerei over de desemboterhammen en strooi er nog wat extra bieslook overheen.
Meer recepten met eieren:
- Lekker basisrecept voor shakshuka (een heerlijk gerecht met tomaat en ei)
- Hippe egg sando (broodje eiersalade 2.0)
- Cilbir (gepocheerd ei met knoflookyoghurt en chiliboter)